مدرسة جمال عبد الناصر

شارك معنا

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

مدرسة جمال عبد الناصر

شارك معنا

مدرسة جمال عبد الناصر

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تعليى


    مجموعة تتبيلات للحم المشوى

    ندى على
    ندى على
    مدير الموقع
    مدير الموقع


    انثى عدد الرسائل : 641
    العمر : 50
    نقاط تميز : 1500
    رقم العضويه : 2
    تاريخ التسجيل : 14/11/2008

    مجموعة تتبيلات للحم المشوى Empty مجموعة تتبيلات للحم المشوى

    مُساهمة من طرف ندى على الخميس نوفمبر 26, 2009 5:30 am

    مجموعة تتبيلات للحم المشوى

    طماطم / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / صوص الصويا / وليمونة مقطعه

    1 م ك مستردة
    1م ك كاتشاب
    1م ك خل
    2 م ك صويا صوص
    زيت زيتون (حسب الرغبة)
    ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون
    جوزة الطيب (اختياري


    افرمي بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم
    وافرمي حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا تقشيري اليمون وتفرميهم فرم نااااعم


    1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 م ط مايونيز + 3 م ط من الخل + فنجان شاي زيت زيتون
    وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم
    مقدار 1 م ط وكلهم لخبطيهم وبعدين حطي فيها الحم او الدجاج اما المده
    تترك اللحمه يوم كامل


    خل+اي بهارات عندك+ملح+ليمون+صوص الصويا


    مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح +
    سفن اب او سبرايت رشيه عليها وخليها كذا ساعه


    ملح و بهار مشكل و تحطي فص ثوم مهروس و زيت زيتون و شوية خل و تقلبيها جيدا
    و بالنسبة للدجاج...نفس الشي بس تزيدي بالبهارات و ممكن تحطيلها الزعفرن لتعطي لون.
    .و تزيدي الثوم..و تضعي الهيل و الفلفل الاسود ايضا و قليل من الليمون
    و الملح و زيت الزيتون.. و تتبليهم جيدا


    ملعقتين طعام صلصة طماطم +2م شطه +م2 خل ابيض+فلفل احمر ناعم+
    حبه فلفل اخضر مقطع(او مفروم احسن)
    بصل وثوم مقطع ناااعم وفلفل وكل بهار تحبينه حطيه بس ذي الخلطة الاساسية
    واهم شيء انها تبات ليلة كاملة في الثلاجه



    يدق الثوم ويخلط مع الليمون والزيت والملح والتوابل ....تسكب التتبيلة على اللحم
    ويترك بعد تغطيته بالثلاجة من الليل ...ثم يشوى اللحم على الفحم تاني يوم


    تتبيلة الصويا الصوص وهي صالحة للتكة اي اللحم مقطع مكعبات لحم ضاني او لحم دجاج
    "ربع كاس الصويا +ربع كاس خل + ربع كاس زيت نباتي ورشة فلفل ورشة ملح
    "لا تكثري الملح لان الصويا مالحة" نقع اللحم او لحم دجاج في هاذه التتبيلة لمدة ساعتين
    ثم صفيهم في الاسياخ واشويهم


    بصل وبقدونس مفرومين+ وفلفل اسود وملح وعصير ليمون او خل+ شوية زيت
    ينقع اللحم لمدة ليلة كاملة ثم يصفف في الاسياخ و يشوى


    ثوم وكزبرة مفرومين + كمون مطحون + بابريكا حلوة و شوية عصير الليمون أو خل+ شوية زيت


    للريش بجد لذيذة

    صلصة طماطم +شوية صويا صوص + ثوم مفروم +رشة شطة + عصير ليمون+ملح
    تنقع لمدة 4 ساعات ثم تشوى في الفرن


    هذه للحوم والدجاج والجمبري:

    "بصلتين +5 فص ثوم +عصير ليمونة + شوية زيت الزيتون وملح وفلفل"
    اخلطى المواد في الخلاط الكهربائي ثم ادهنى اللحم خليها تنقع نصف ساعة ثم اشوي


    الخضاراختياري: بدنجان وكوسة و طماطم وفلفل رومي و مشروم و بصل تبليهم بنفس الخليط
    واشويهم


    تتبيلتي المفضلة مكونه من :

    صلصة صويا + صلصة شواء ( باربيكيو ) + ثوم + بصل مفروم + كزبرة ناشفه + ملح + فلفل اسود + ليمون +
    كاتشاب + عصير طماطم + زيت....


    حبيبتي أبغى أديك نصائح للشوي أنا مجرباها و حابه تعرفيها :

    * الليمون مهم للتتبيلة لأنه بيهري الخلايا و يذوب الأعصاب و يطري اللحم و يخليه سريع الاستواء ...

    * الزيت يلين اللحم ما يخليه ناشف وكمان الزبادي ......

    * طبعا الطماطم و الصلصات ضرورية لأنها بتديلك اللون البني حق الشواء .....

    * لازم تكوني متبلة قبل الشوي بيوم فكل ما جلس بالتتبيلة كلما كان أطعم ...

    * اذا كان الشواء على الفحم الأول انتبهي على نفسك من النار و خلي الشواء
    في مكان جيد التهويه عشان لا يتعب صدرك من كثرة استنشاق الدخان
    كمان لا تخلي النار كبيرة و تقومي تحطي اللحم لأنه حيستوي من برا أما من جوا فيكون نيء

    * اذا حابه اعملي التتبيلات و حطي اللحم في صينية بالفرن و لما تستوي بخريها بالفحم
    حيكون كأنه مشوي على الفحم


    * بعد ما تنتهي من شواء اللحم على الفحم هاتي قدر حطي فيه شويه مياه و ملح قليل
    و حطي اللحم فوق المياه القليلة دي و غطي عليه عشان لو ما كمل سواه يكمل جوا القدر
    و كمان لو كان ناشف يطرى و على طول اول ما تنشف المياه حطي اللحم داخل حافظه
    و اكتميه عشان البخار يطريه زيادة و يخليه آخر حلاوة ... ممكن تحطيه بقدر البخار ........


    وبالهنا والشفا


    للعلم منقول

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين نوفمبر 25, 2024 9:56 pm